5 Super effectieve quotes die je productiviteit een boost geven!

Boost je productiviteit!

Ik ben gek op quotes. Vooral die met slimme woordspelingen. Waarvan je denkt: hoe kómt men erop. Of: waarom kom ík daar nou niet op? Neem bijvoorbeeld productiviteit. Daarover zijn al veel wijze woorden gezegd en geschreven. Iedereen, zelfs een virtual assistant, heeft wel eens last van momenten waarin niets uit handen komt. Waarin je inspiratiebron kurkdroog is. Waar je zo lekker in kunt blijven hangen. Je hebt dan iets nodig om er uit te komen. Een boost.

Op Pinterest zijn heel veel quotes over productiviteit te vinden. Leuke, geestige en slimme gezegden en wijsheden die de dingen weer in het juiste perspectief plaatsen. De Engelse vind ik het leukst; op de een of andere manier bekt dat toch het lekkerst. In deze blog deel ik een aantal quotes met jullie die mij erg aanspreken. Die ik mezelf voorhoud als ik merk dat ik uitstelgedrag vertoon. Hier komen ze:

  • Time is what we want most and what we use worst
  • Discipline is choosing between what you want now and what you want most
  • Don’t be busy, be productive
  • Either you run the day, or the day runs you

Moet je dan altijd productief zijn, hoor ik je denken? Natuurlijk niet! De boog kan niet altijd gespannen zijn. Vaak krijgt je de meest briljante ingevingen of enorme energie boost als je je aandacht even ergens anders op richt dan op de taak die vandaag toch echt af moet. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van de hond. Of tijdens de was opvouwen. Of een van de andere honderd activiteiten die misschien niet 100% (werk gerelateerd) productief zijn, maar die je wel even doen ontspannen.

Het is belangrijk om een work-life-balance te hebben waarbij jíj je comfortabel voelt. Uit onderzoek blijkt dat er allerlei soorten psychologische voordelen ontstaan als je je hersenen even in de ruststand zet. Een dwalende geest stimuleert niet alleen creativiteit, maar het kan ook stress verminderen en helpt je met opladen. Daarom eindig ik met een laatste, en ook meteen mijn favoriete quote:

  • The real secret to getting more done is giving yourself a break (now and then)!

Wat zijn jouw favoriete quotes op het gebied van productiviteit?

Laat een reactie achter